Zapiekanka ziemniaczana

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2010-11-27
  • Zapiekanka ziemniaczana

Składniki:

  • ziemniaki (10 sztuk)
  • kiełbasa zwyczajna [20 dag]
  • cebula [1 szt.]
  • pieczarki [7 szt.]
  • jajka [3 szt.]
  • szczypior [1 pęczek]
  • śmietana [200 ml]
  • masło [10 dag]
  • ser żółty [10 dag]

Przygotowanie:

Ziemniaki podgotować w mundurkach. Cebulę kroimy w półtalarki, kiełbasę w kosteczkę. Smażymy razem na maśle. Pieczarki w osobnym garnku dusimy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo.
Ziemniaki należy obrać ze skórki i pokroić w talarki. Jajka również kroimy w plastry.

Sos: śmietanę wymieszać ze startym serem.


Smarujemy odrobiną masła naczynie żaroodporne.

Przekład:
-ziemniaki
-pieczarki
-kiełbasa
-jajka
-ziemniaki
-sos ze śmietaną

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia Gotuje z Polki.pl- Zapiekanka z dynią

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką