Sałatka kalafiorowo brokułowa

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2010-11-27
  • Sałatka kalafiorowo brokułowa

Składniki:

  • kalafior (połówka)
  • brokuł [1 szt.]
  • pomidory [2 szt.]
  • jajka [2 szt.]
  • jogurt naturalny [1 szt.] (mały)
  • majonez (2 łyżki)
  • koperek [1 pęczek]
  • sól
  • cukier
  • sos koperkowo-ziołowy [1 op.]

Przygotowanie:

Brokuł i kalafior kroimy na różyczki. W osobnych garnkach w osolonej i troszkę osłodzonej wodzie gotujemy warzywa. Pomidory zalewamy wrzątkiem, a następnie zimną wodą i obieramy ze skórki. Jajka gotujemy na twardo.

Sos: 2 łyżki majonezu mieszamy z jogurtem naturalnym i sosem koperkowo-ziołowym. Ewentualnie doprawiamy do smaku.

Układamy w półmisku kalafior, brokuł, pomidory pokrojone w ósemki, jajka również pokrojone. Polewamy to sosem i dekorujemy koperkiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe