Fasolka z curry

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2009-12-10
  • Fasolka z curry

Składniki:

  • fasolka szparagowa [400 g] (mrożona)
  • czosnek
  • curry [1 łyżka]
  • olej (troszkę)

Przygotowanie:

1. Gotujemy wodę, do wrzątku wrzucamy fasolkę. Gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy.
2. Wrzucamy fasolkę na średnio rozgrzany olej (malutko, tyle żeby się nie przypaliła). Po chwili dodajemy zmiażdżony w prasce czosnek, posypujemy curry (tak, żeby mniej więcej cała fasolka była w nim lekko obtoczona). Smażymy jeszcze przez kilkanaście sekund i gotowe :)

Fasolka jest dobra zarówno sama, jak i z ryżem albo jako dodatek do drobiu :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia Gotuje z Polki.pl - Curry z dyni i kurczaka

Komentarze

  • gabka9, 2010-01-22 08:48:13
    gabka9
    To jest to, czego szukałam na dzisiejszy obiad zrobię i dam znać jak było
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)