Strudel makowy

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Strudel makowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Strudel makowy

Składniki:

Przygotowanie:

Utrzeć żółtka z cukrem i wanilją, dodać utarty mak, mąkę i siekane z łupiną migdały, wkońcu zmieszać lekko z bitą pianą, rozciągnąć na posmarowaną blachę na 1/2 palca grubości, piec w piecu, bacząc, by nie wysuszyć. Po upieczeniu posmarować powierzchnię lekko zrumienionym miodem, posypać cienko poszatkowanemi migdałami bez łupin i utartym piernikiem, zwinąć jak strudel, póki gorący, aby nie pokruszył się, zawinąć w serwetę na kilka minut, poczem ponownie położyć na blachę, nałożyć z wierzchu ubitą z cukrem pianą, posypać posiekanemi migdałami i zasuszyć w piecu. Krajać w ukośne kawałki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem