Kolorowe pierniczki

autor: , kategoria: ciasteczka, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2010-12-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowe pierniczki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowe pierniczki

Składniki:

Przygotowanie:

Miód z margaryną roztopić, wymieszać i ostudzić. Sodę rozpuścić w łyżce wody. Do masy miodowej dodać sodę, przyprawę korzenną i jajko, dokładnie wymieszać.
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, potem połączyć z masą miodową. Ciasto zagnieść, zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok. 1 godz.
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wycinać wzory i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach. Piec ok. 10 - 15 minut na złoty kolor w 150 st.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe