Kebab - szybko i łatwo

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia bałkańska , dodano: 2010-12-11
  • Kebab - szybko i łatwo

Składniki:

Przygotowanie:

Kurczaka myjemy i kroimy w male paseczki nastepnie posypujemy solą, pieprzem, papryką słodka, czosnkiem, chili i tymiankiem i smażymy na patelni z dodatkiem oleju.

Sos: śmietanę łączymy z solą, pieprzem, bazylią i oregano i mieszamy.

Kroimy pomidory i ogórek szatkujemy sałatę. Rozkładamy ładnie na talerz.

Pitę podgrzewamy w mikrofali najlepiej na bieżąco bo szybko robi się zimna. Podajemy każde z osobna i można sobie zjeść osobno lub powkładać według uznania do chlebka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem