Kotlety kalafiorowe z sosem greckim

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2009-12-10
  • Kotlety kalafiorowe z sosem greckim

Składniki:

Przygotowanie:

Kalafior ugotować na półmiękko, ostudzić, zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, zmielić. Cebulę udusić na maśle. Kalafior, bułkę, suchą kaszę mannę, cebulę, jajka, natkę pietruszki- wymieszać, przyprawić, formować małe kotleciki, panierować w tartej bułce, smażyć na oleju na złoty kolor.
Warzywa na sos zetrzeć na grubej tarce, cebulę posiekać. Cebulę udusić , dodać warzywa, koncentrat pomidorowy, przyprawy i dusić do miękkości. Kotleciki polac sosem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe