Kotlety kalafiorowe z sosem greckim

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2009-12-10
  • Kotlety kalafiorowe z sosem greckim

Składniki:

  • kalafior [1 kg]
  • jajka [2 szt.]
  • mleko [0.5 szklanki]
  • cebula [1 szt.]
  • masło [2 łyżki]
  • kasza manna [5 łyżek]
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • pietruszka [10 dag]
  • cebula [1 szt.]
  • koncentrat pomidorowy [3 łyżeczki]
  • sól
  • pieprz
  • marchew [25 dag]
  • bułka tarta
  • bułka tarta (do panierowania)
  • olej
  • przyprawa w płynie do zup

Przygotowanie:

Kalafior ugotować na półmiękko, ostudzić, zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, zmielić. Cebulę udusić na maśle. Kalafior, bułkę, suchą kaszę mannę, cebulę, jajka, natkę pietruszki- wymieszać, przyprawić, formować małe kotleciki, panierować w tartej bułce, smażyć na oleju na złoty kolor.
Warzywa na sos zetrzeć na grubej tarce, cebulę posiekać. Cebulę udusić , dodać warzywa, koncentrat pomidorowy, przyprawy i dusić do miękkości. Kotleciki polac sosem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta