Śledzie pod pierzynką czosnkową

  • Śledzie pod pierzynką czosnkową

Składniki:

Przygotowanie:

SKŁADNIKI:

10 wymoczonych płatów
śledziowych;
10 ząbków czosnku;
pół szklanki śmietany 12%;
pół szklanki dobrego majonezu( np winiary/babuni czy własny jeszcze smaczniej bedzie;-));

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

Filety śledziowe wymoczyć przez kilka godzin, żeby nie były za słone i potem pokroić na mniejsze kawałki, śmietanę i majonez wymieszać, do tego dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, wrzucić śledzie, wymieszać, przykryć i wstawić na noc do lodówki.

smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem