Śledzie pod pierzynką czosnkową

  • Śledzie pod pierzynką czosnkową

Składniki:

  • śledź [10 ] (płatów)
  • czosnek [10 ząbków]
  • śmietana [1 szklanka] (12%)
  • majonez [1 szklanka]

Przygotowanie:

SKŁADNIKI:

10 wymoczonych płatów
śledziowych;
10 ząbków czosnku;
pół szklanki śmietany 12%;
pół szklanki dobrego majonezu( np winiary/babuni czy własny jeszcze smaczniej bedzie;-));

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

Filety śledziowe wymoczyć przez kilka godzin, żeby nie były za słone i potem pokroić na mniejsze kawałki, śmietanę i majonez wymieszać, do tego dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, wrzucić śledzie, wymieszać, przykryć i wstawić na noc do lodówki.

smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś z piekarnika

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem