Kulki ziemniaczane z serem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-12-18
  • Kulki ziemniaczane z serem

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, zostawić do ostygnięcia, następnie przecisnąć przez praskę, posolić. Dodać obie mąki i wyrobić elastyczne ciasto. Uformować niewielkie kulki.
Ser żółty pokroić w dużą kostkę. Do środka każdej kulki włożyć kostkę sera i zakleić. Kulki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju.
Kulki podaje się zamiast tradycyjnych ziemniaków do obiadu lub z cebulką przysmażoną na maśle.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe