Kulki ziemniaczane z serem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-12-18
  • Kulki ziemniaczane z serem

Składniki:

  • ziemniaki [1 kg]
  • mąka pszenna [2 szklanki]
  • mąka ziemniaczana [4 łyżki]
  • jajka [1 szt.]
  • ser żółty [20 dag]
  • bułka tarta
  • sól

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, zostawić do ostygnięcia, następnie przecisnąć przez praskę, posolić. Dodać obie mąki i wyrobić elastyczne ciasto. Uformować niewielkie kulki.
Ser żółty pokroić w dużą kostkę. Do środka każdej kulki włożyć kostkę sera i zakleić. Kulki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju.
Kulki podaje się zamiast tradycyjnych ziemniaków do obiadu lub z cebulką przysmażoną na maśle.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pieczone bataty

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką