Kolorowe bajaderki

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowe bajaderki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowe bajaderki

Składniki:

  • herbatniki [2 op.]
  • migdały [10 dag]
  • rum [3 łyżki]
  • śmietana kremówka [3 łyżki]
  • wiórki kokosowe [2 łyżki]
  • wiórki czekoladowe [2 łyżki]
  • czekolada [2 op.]

Przygotowanie:

Migdały namoczyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki, drobno pokroić, pokruszyć herbatniki.Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać pokruszone migdały i herbatniki, dokładnie wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Następnie dodać śmietankę i rum, wymieszać, wstawić do lodówki. Ze schłodzonej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Na końcu należy je obtoczyć w wiórkach czekoladowych, białej polewie, wiórkach kokosowych lub posypce z cukierków.
P.S. Ja osobiście obtoczyłam bajaderki tylko w posypce z cukierków :) jednak dodałam inne możliwości, gdyż posypki z cukierków nie ma na liście składników.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pascha wielkanocna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką