Kolorowe bajaderki

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowe bajaderki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowe bajaderki

Składniki:

Przygotowanie:

Migdały namoczyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki, drobno pokroić, pokruszyć herbatniki.Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać pokruszone migdały i herbatniki, dokładnie wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Następnie dodać śmietankę i rum, wymieszać, wstawić do lodówki. Ze schłodzonej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Na końcu należy je obtoczyć w wiórkach czekoladowych, białej polewie, wiórkach kokosowych lub posypce z cukierków.
P.S. Ja osobiście obtoczyłam bajaderki tylko w posypce z cukierków :) jednak dodałam inne możliwości, gdyż posypki z cukierków nie ma na liście składników.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem