Piersi inaczej czyli Sznycle grzybowe

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2010-12-21
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Piersi inaczej czyli Sznycle grzybowe
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Piersi inaczej czyli Sznycle grzybowe
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Piersi inaczej czyli Sznycle grzybowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Piersi inaczej czyli Sznycle grzybowe

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie pokroić w drobniutką kosteczkę.

Pieczarki, cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, przełożyć do miski dodać ser, mięso, jajka i mąkę.

Wszystko wymieszać doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

Na patelni rozgrzać olej, układać porcje formując płaskie sznycle(ręce lub łyżka do formowania muszą być mokre)
Smażyć na rumiano po 5 min z obu stron. Można podawać z ziemniakami, ryżem, surówką z kiszonej kapusty lub surówki pomidorów i cebuli.
JA najbardziej lubię wersje z ziemniaczkami i kapustką kiszoną

Smacznego

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • just_me, 2013-03-27 14:52:51
    just_me
    1
    bardzo bardzo dobre
  • anaid1, 2013-03-29 20:39:27
    anaid1
    1
    Robiłam pyszne
  • ptasie__mleczko, 2014-06-17 16:32:04
    ptasie__mleczko
    0
    właśnie odkryłam to cudo! rewelacja! polecam spróbować, super przepis!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem