Sałatka z makaronu ryżowego

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia polska , dodano: 2010-12-21
  • Sałatka z makaronu ryżowego

Składniki:

  • papryka czerwona [1 szt.]
  • papryka zielona [1 szt.]
  • papryka żółta [1 szt.]
  • filet z kurczaka [1 kg]
  • przyprawa do gyrosa [1 ]
  • ogórek zielony [1 szt.] (duży)
  • majonez (do smaku ,świdnicki)
  • oliwa [1 łyżka]
  • makaron [250 g] (ryżowy)

Przygotowanie:

Pierś kroimy w kosteczkę lub paseczki, marynujemy przez około pół godziny w przyprawie do gyrosa( przyprawa musi być wyraźnie wyczuwalna) i łyżce oliwy, następnie smażymy na mocno rozgrzanej patelni lub woku. Po usmażeniu zostawiamy do ostygnięcia.

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, żeby się tak nie kleił i zostawiamy do ostygnięcia.

Kolorowe papryki i obranego ogórka kroimy w drobna kosteczkę. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy majonezem. Jeśli komuś brakuje przypraw można dodać jeszcze odrobinkę soli.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Wiosenna sałata

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem