Sałatka z makaronu ryżowego

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia polska , dodano: 2010-12-21
  • Sałatka z makaronu ryżowego

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś kroimy w kosteczkę lub paseczki, marynujemy przez około pół godziny w przyprawie do gyrosa( przyprawa musi być wyraźnie wyczuwalna) i łyżce oliwy, następnie smażymy na mocno rozgrzanej patelni lub woku. Po usmażeniu zostawiamy do ostygnięcia.

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, żeby się tak nie kleił i zostawiamy do ostygnięcia.

Kolorowe papryki i obranego ogórka kroimy w drobna kosteczkę. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy majonezem. Jeśli komuś brakuje przypraw można dodać jeszcze odrobinkę soli.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe