Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia polska , dodano: 2010-12-21
  • Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym

Składniki:

  • ryż [1 op.] ((woreczek uncle bens))
  • cebula biała [1 szt.]
  • kukurydza konserwowa [1 op.] (puszka najlepiej bonduelle)
  • ogórek kiszony [3 szt.]
  • tuńczyk [1 op.] (puszka w oleju)
  • jajka [2 szt.]
  • pietruszka (zielona do smaku i dekoracji)
  • majonez (do smaku)
  • sól (wedle uznania)
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować pokroić w kosteczkę, ryż ugotować w osolonej wodzie ostudzić, cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju. Kukurydze odsączyć z zalewy.Wszystkie składniki wymieszać.Dodać majonez wedle uznania, można doprawić solą i pieprzem.Posypać zielona pietruszką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: wigilijne paszteciki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką