Sałatka warstwowa

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia polska , dodano: 2010-12-21
  • Sałatka warstwowa

Składniki:

  • szynka gotowana [30 dag] (najlepiej z indyka prasowana)
  • majonez [1 szt.] (świdnicki)
  • cebula biała [1 szt.] (czosnkowa lub zwykla)
  • jajka [3 szt.]
  • kukurydza konserwowa [1 op.] (puszka bonduelle)
  • ananas [1 op.] (puszka można mniej)
  • ser żółty [30 dag] (gouda)
  • sól (do smaku)

Przygotowanie:

Na dno naczynia przezroczystego układamy najpierw pokrojoną w drobniutką kosteczkę szynkę z indyka. Warstwę szynki "głaskamy" cienką warstwą majonezu.Następnie układamy warstwe cebulki drobno pokrojonej,
Dalej jajka pokrojone w kosteczkę. Jajka głaskamy majonezem i odrobinkę solimy, następnie układamy kukurydzę, znowu głaskamy tą warstwę majonezem,układamy odciśniętego i pokrojonego w kosteczkę ananasa, na to ścieramy ser gouda a na wierzch kładziemy grubą warstwę majonezu. Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa fasolowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem