Sałatka warstwowa

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia polska , dodano: 2010-12-21
  • Sałatka warstwowa

Składniki:

Przygotowanie:

Na dno naczynia przezroczystego układamy najpierw pokrojoną w drobniutką kosteczkę szynkę z indyka. Warstwę szynki "głaskamy" cienką warstwą majonezu.Następnie układamy warstwe cebulki drobno pokrojonej,
Dalej jajka pokrojone w kosteczkę. Jajka głaskamy majonezem i odrobinkę solimy, następnie układamy kukurydzę, znowu głaskamy tą warstwę majonezem,układamy odciśniętego i pokrojonego w kosteczkę ananasa, na to ścieramy ser gouda a na wierzch kładziemy grubą warstwę majonezu. Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe