Sałatka z selerem konserwowym

  • Sałatka z selerem konserwowym

Składniki:

  • por [3 szt.]
  • seler [1 op.] (konserwowy, słoiczek)
  • kukurydza konserwowa [1 op.] (puszka bonduelle)
  • pieczarki [20 dag]
  • jajka [3 szt.]
  • szynka [20 dag] (lub kiełbasa szynkowa)
  • majonez (do smaku)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • przyprawa warzywna (tj. wegeta, do smaku)

Przygotowanie:

Sałatkę układamy warstwami:
Na dno
-3 pokrojony w talarki pory
-seler konserwowy ze słoiczka ( odsączyć z zalewy)
-kukurydza (odsączyć z zalewy)
-pieczarki (podgotować w wodzie z solą przez chwilkę) pokroić w kosteczkę
-jajka ugotowane i pokrojone w kosteczkę
-szynka lub kiełbasa szynkowa pokrojona w kosteczkę
-po wierzchu majonez
Dodać trochę wegety do smaku, pieprz i sól. Nakładać warstwami

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 7

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: minipączki serowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką