Zapiekanka makaronowo - porowa

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2009-12-10
  • Zapiekanka makaronowo - porowa

Składniki:

  • por [60 dag]
  • kiełbasa zwyczajna [20 dag]
  • ser żółty [10 dag]
  • bułka tarta [2 łyżki]
  • śmietana [0.5 szklanki]
  • masło [2 łyżki]
  • koncentrat pomidorowy [2 łyżki]
  • sól
  • pieprz
  • makaron [20 dag] (kolanka)
  • papryka (przyprawa)

Przygotowanie:

Pory pokroić na kawałki długości 2 cm, włożyć do wrzątku, gotować 5 min. następnie poddusić na tłuszczu z koncentratem pomidorowym 2 min. Makaron ugotować. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć, wymieszać z makaronem i porami, dodac starty ser żółty, garść sera zostawić do posypania zapiekanki. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, obsypac bułka tartą, wyłożyć zapiekankę, zalać śmietaną i posypac pozostałym serem. Zapiekać w piekarniku 180 stopni przez 20 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zapiekanka z bakłażana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta