Łosoś w światecznym sosie

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2010-12-25
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Łosoś w światecznym sosie
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Łosoś w światecznym sosie

Składniki:

Przygotowanie:

Plasterki łososia dekoracyjnie zwinąć i ułożyć na półmisku (duże plastry przekroić na pół). Jogurt przelać do miseczki, koperek posiekać, kilka gałązek pozostawić do dekoracji, wymieszać z jogurtem, przyprawić solą, można dodać świeżo zmielony pieprz i czosnek granulowany. Łososia udekorować cząstkami brzoskwiń i cytryny, oliwkami, koperkiem. podać z sosem jogurtowym.
Potrawa bardzo lekka i mało kaloryczna. Jest alternatywa dla ciężkich smażonych ryb.

    Śr. ocena: 2.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • demencio, 2010-12-28 10:28:03
    demencio
    1
    Dobry i sprawdzony przezemnie przepis, sos wychodzi bardzo smaczny i aromatyczny. bardzo lekka potrawa i nie tylko w święta się sprawdza.
  • Layla79, 2012-06-04 19:28:26
    Layla79
    ja tylko nie bardzo rozumiem, dlaczego ryby muszą być ciężkie i smażone. ja robię filety łososia zawinięte w folię do pieczenia. są mega lekkie i pyszne.
    Komentarz
  • sodarepsed, 2014-12-30 22:32:44
    sodarepsed
    1
    Całkiem fajny przepis.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem