Kotleciki rybne z chrzanem

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2009-12-10
  • Kotleciki rybne z chrzanem

Składniki:

  • mleko [1 szklanka]
  • jajka [1 szt.]
  • bułka tarta [1 szklanka]
  • sól
  • pieprz
  • majonez [2 łyżki]
  • filety rybne [40 dag] (panga, dorsz lub mintaj)
  • cebula [1 szt.] (mała)
  • bułka tarta [1 szt.] (z jednej bułki)
  • chrzan (mały słoik)
  • jabłka [1 szt.]

Przygotowanie:

Rybę odmrozić, drobno posiekać, dodać namoczoną w mleku, rozdrobnioną i odciśniętą bułkę, jajko. Cebule pokroić, poddusić, wymieszac z masą rybną, przyprawić. Formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej, smażyć na oleju na złoty kolor.
Chrzan odcedzić, doda starte jabłko, majonez,, doprawic do smaku. Na wierzch każdego kotlecika kłaść po łyżce chrzanu. Podawać z pieczywem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne tartinki z łososiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe