Ryba po grecku

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2010-12-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po grecku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po grecku

Składniki:

Przygotowanie:

Rybę opłucz, przypraw i usmaż (można obtoczyć w mące) na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Cebulę pokrój w talarki, podsmaż na oleju. Marchew, pietruszkę, seler zetrzyj na tarce, usmaż i wymieszaj. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, dopraw solą i pieprzem.
Wszystko wymieszaj, uduś na małym ogniu do miękkości na odrobinie oleju. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy. Wylej farsz na usmażone filety rybne. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • MalaWredna, 2013-07-17 21:59:34
    MalaWredna
    0
    Jest świetne! Moja mama robiła i wyszło rewelacyjnie
  • mila1195, 2013-07-18 23:39:08
    mila1195
    0
    Tradycyjny przepis bez dziwnych dodatków. Popieram

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe