Ryba po grecku

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2010-12-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po grecku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po grecku

Składniki:

  • mintaj (filet)
  • cebula biała [6 ]
  • marchew [6 ]
  • seler (korzeń)
  • pietruszka (kawałek)
  • liście laurowe [4 ]
  • ziele angielskie [4 ]
  • koncentrat pomidorowy (pół słoiczka, najlepiej Pudliszki)
  • olej (do smażenia)
  • pieprz
  • sól
  • mąka pszenna (wg. upodobania, niekoniecznie)

Przygotowanie:

Rybę opłucz, przypraw i usmaż (można obtoczyć w mące) na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Cebulę pokrój w talarki, podsmaż na oleju. Marchew, pietruszkę, seler zetrzyj na tarce, usmaż i wymieszaj. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, dopraw solą i pieprzem.
Wszystko wymieszaj, uduś na małym ogniu do miękkości na odrobinie oleju. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy. Wylej farsz na usmażone filety rybne. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Pomidorowy gulasz rybny z chili i mleczkiem kokosowym

Komentarze

  • MalaWredna, 2013-07-17 21:59:34
    MalaWredna
    0
    Jest świetne! Moja mama robiła i wyszło rewelacyjnie
  • mila1195, 2013-07-18 23:39:08
    mila1195
    0
    Tradycyjny przepis bez dziwnych dodatków. Popieram

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką