Chatka Baby Jagi

autor: , kategoria: serniki, Wielkanocne potrawy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2010-12-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chatka Baby Jagi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chatka Baby Jagi
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chatka Baby Jagi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chatka Baby Jagi
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chatka Baby Jagi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chatka Baby Jagi
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chatka Baby Jagi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chatka Baby Jagi
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chatka Baby Jagi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chatka Baby Jagi

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i 2 jajami, dodać cukier waniliowy i po troszku dodawać ser. Masę taką podzielić na 2 części.
I jedna przenieś do innej miseczki. Do jednej dodać kakao.
Następnie na foli aluminiowej ułożyć np, 5 herbatników.
Nałożyć na nie np, przemiennie masę białą, ciemną.. chodzi o to aby utworzyć podłogę tej chatki ; )
Ściany chatki pokrywamy również masą białą lub ciemną, albo tylko jednym rodzajem, jak się chce. I dokładamy je do podłogi.
Można to zobaczyć dokładnie na zdjęciu ; )

Następnie całą taką "szynę" obwijamy folią. I odkładamy na godzinkę w suche miejsce w temperaturę pokojową, aby herbatniki zmiękły. Wstawiamy do lodówki. I jak przyjdzie pora kroimy, nie musimy zwracać uwagi na herbatniki, kroimy jak chcemy.

Smacznego ;)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 23

Komentarze

  • kropka75, 2011-03-22 13:48:52
    kropka75
    Nie polecam zjadania na surowo zwykłej margaryny. Masło nie jest znowu takie drogie, a ciepłe świetnie się uciera.

    Poza tym przepis ok. Jadłam wiele razy wersję maślaną i pycha. Margarynową jadłam raz i nigdy więcej tego nie powtórzę. Tego się nawet porównać nie da.
    Komentarz
  • vild, 2011-03-22 14:14:58
    vild
    kropka75
    pozwole sobie nie do konca sie z toba zgodzic.
    osobiscie przewaznie uzywam margaryny do kremow (fakt-zawsze kasi!!)
    w zaleznosci od tego czy uzywamy margaryny czy masla jest roznica w konsystencji, kazdy lubi co innego.
    szanujmy gusty innych
    sory, ale z twojej oceny nie wynika, ze sprawdzilas ten konkretny przepis
    Komentarz
  • asiulkaa, 2011-03-24 22:27:48
    asiulkaa
    Popieram kropkę, nie trzeba próbować przepisu żeby wiedzieć że krem na margarynie będzie paskudny.
    Komentarz
  • kropka75, 2011-04-26 10:45:35
    kropka75
    Te przepisy są wszystkie takie same, łyżka cukru mniej lub więcej. Nie zmarnuję składników, żeby potwierdzić oczywiste. A jadłam to ciasto na margarynie.
    Gust gustem, oceniam potrawę, nie czyjś gust, a ta potrawa na margarynie jest w moim odczuciu paskudna.
    Ot i wszystko.

    Ps. Kasi też używam, ale nigdy na surowo, bo też jest paskudna.
    Komentarz
  • Jola033, 2011-05-08 20:42:07
    Jola033
    znalazłam też fajny przepis http://twojdeser.pl/1-ciasta/92-domek-z-herbatnikow/article
    Komentarz
  • ewelline, 2012-07-02 09:22:35
    ewelline
    Jola033 ten sam przepis jest w moich przepisach znany, sprawdzon, lubiany i nie. Ja mam przepis z zeszytu mojej babci
    Komentarz
  • MARTA0000, 2012-09-18 18:25:46
    MARTA0000
    1
    Pyszna chatka ,własnie ja zrobiłam ,dodałam ciastka maślane z Lidla i wyszła super.Wrócę jeszcze do tego przepisu.
  • Gomra, 2013-02-21 12:13:14
    Gomra
    ja robie kremy budyniowe z margaryną, zawsze z margaryną, patrze na to zeby byla lepszej jakości, ale jest to margaryna. Wielkiej różnicy w smaku nie ma. Pozatym, wiekszość gotowych ciast z piekarni, kremowych, jest z margaryna, i na weselach i innych imprezach większość je, i nie ma zastrzeżeń.
    Komentarz
  • bianeczkaa, 2014-04-15 10:32:46
    bianeczkaa
    Fajny przepius ale jeśli zrobie to z masłem, margaryny nie uzywam nigdy, dla mnie to sztuczydło.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe