Wigilijny śledź

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wigilijny śledź
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wigilijny śledź

Składniki:

Przygotowanie:

Płaty śledziowe moczyć w zimnej wodzie przez godzinę, następnie odsączyć i pokroić w 2 centymetrowe paseczki. Namoczyć rodzynki w ciepłej wodzie. Na rozgrzany olej wrzucić drobno pokrojoną cebulę, dodać przyprawy. Dusić do miękkości cebuli. Następnie dodać ketchup i odsączone rodzynki.
Zalewę wymieszać, jeszcze chwile podgrzewać. Gdy zalewa wystygnie, można dodać pokrojone śledzie. Odstawić do lodówki
na kilka godzin.
Polecam wszystkim. Pychota.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • ziola@buziaczek.pl, 2010-12-26 20:17:40
    ziola@buziaczek.pl
    Niezastąpione podczas kolacji wigilijnej.Pychotka.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem