Wigilijny śledź

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wigilijny śledź
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wigilijny śledź

Składniki:

  • cebula [5 szt.]
  • przyprawa warzywna [1 łyżeczka] (vegeta)
  • cukier [1 łyżeczka]
  • olej [1 szklanka]
  • ziele angielskie [3 szt.]
  • keczup [6 łyżek]
  • rodzynki [100 g]
  • śledź [500 g] (płaty solone)
  • liście laurowe [3 szt.]

Przygotowanie:

Płaty śledziowe moczyć w zimnej wodzie przez godzinę, następnie odsączyć i pokroić w 2 centymetrowe paseczki. Namoczyć rodzynki w ciepłej wodzie. Na rozgrzany olej wrzucić drobno pokrojoną cebulę, dodać przyprawy. Dusić do miękkości cebuli. Następnie dodać ketchup i odsączone rodzynki.
Zalewę wymieszać, jeszcze chwile podgrzewać. Gdy zalewa wystygnie, można dodać pokrojone śledzie. Odstawić do lodówki
na kilka godzin.
Polecam wszystkim. Pychota.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • ziola@buziaczek.pl, 2010-12-26 20:17:40
    ziola@buziaczek.pl
    Niezastąpione podczas kolacji wigilijnej.Pychotka.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe