Śledzie opiekane w sosie

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledzie opiekane w sosie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledzie opiekane w sosie

Składniki:

Przygotowanie:

Ogórki i cebulę wsypać do miseczki, zalać szklanką dobrego oleju, zamieszać i odstawić.

Wymoczone płaty pokroić na 2-3 części, zanurzać w cieście i smażyć na gorącej patelni.

W salaterce układać na zmianę: śledzie, ogórki i cebulę, ponownie śledzie, ogórki i cebulę, oraz pozostałe śledzie. Na koniec wszytko zalać gorącą zalewą. Odstawić do wystygnięcia. Włożyć na noc
do lodówki.

Śledzie są pyszne, kruchutkie, a sos jest wręcz idealny. Doskonała potrawa na zakąską, również na kolację, a także na przyjęcie oraz święta.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • ziola@buziaczek.pl, 2010-12-26 20:16:47
    ziola@buziaczek.pl
    Bardzo serdecznie poleca, moja rodzinka zajada się tym przysmakiem.
    Komentarz
  • aleksaa, 2010-12-26 21:10:06
    aleksaa
    jak tylko skończe dietę też się bede tym zajadała... ląduje w ulubionych!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem