Zupa śledziowa

autor: , kategoria: zupy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2010-12-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa śledziowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa śledziowa

Składniki:

  • śledź
  • mleko
  • cebula biała
  • pieprz
  • maślanka
  • mleko (ukwaszone)

Przygotowanie:

Śledzie pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem.
Składniki połączyć. Dodać mleko, kefir, maślankę oraz pieprz do smaku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa ogórkowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta