Karmelówka

autor: , kategoria: drinki, Wielkanocne potrawy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-10
  • Karmelówka

Składniki:

Przygotowanie:

Cukier rozpuścić na małym ogniu w garnku aż do powstania brazowego karmelu. Uważać aby nie przypalić. Ostudzić, wlać mleko, podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż do rozpuszczenia się karmelu (po wlaniu mleka karmel skrystalizuje). Ostudzić, przecedzic przez sitko i wymieszac z wódką. Wódki można dodac więcej lub mniej wg. upodobań.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem