Pleśniak

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-12-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pleśniak
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pleśniak

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę posiekać nożem z mąką,dodać żółtka i proszek,zarobić ciasto.Ciasto podzielić na 3 części-jadną większą i 2 mniejsze.Do 1 mniejszej dodać kakao.Większą część rozłożyć na blaszce,posmarować powidłami,wierzch przykryć ciastem z kakaem startym na tarce o duzych oczkach,Białka ubić,dodac sukier i wyłożyć na ciemne ciasto. Na wierzch położyć pozostałe białe ciasto starte na tarce.
Piec 40 min w temp.180stopni

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Myszos80, 2012-12-06 21:26:22
    Myszos80
    0
    Kiedyś jadłam to ciasto tylko w wersji z borówkami zamiast powideł, jest rewelacyjne. Podejrzewam, że z powidłami jest równie pyszne. Dodaję przepis do ulubionych

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe