Ryba po japońsku

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2011-01-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po japońsku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po japońsku

Składniki:

  • mintaj [1 kg] (lub morszczuk)
  • ogórek konserwowy [1 op.] (słoik 500ml)
  • cebula biała [3 szt.] (małe)
  • oliwa [0.5 szklanki]
  • koncentrat pomidorowy [1 op.] (słoiczek)
  • ocet [4 łyżki]
  • sól
  • cukier [2 łyżki]
  • papryka marynowana [1 op.] (słoik konserwowej)

Przygotowanie:

1. Rybę obtoczyć w mące, jajku, mące. Usmażyć na patelni.

2. Cebulę drobno pokroić, i zagotować w garnku razem z oliwą, cukrem, koncentratem, octem, solą oraz 2 szklankami wody.

3. Warzywa konserwowe drobno pokroić.

4. W naczyniu ułożyć warstwowo rybę oraz warzywa, następnie zaleć ciepło zalewą.

Danie podawać zimne.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z makreli

Komentarze

  • kaolcia989, 2011-01-06 20:18:29
    kaolcia989
    -1
    To danie jest bardzo pyszne polecam
  • ewelline, 2012-08-10 02:13:57
    ewelline
    1
    Mam niemal identyczny przepis u siebie tylko moja rybka jest smażona w cieście naleśnikowym z przyprawami. Jest pyszne! Polecam!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką