Spaghetti z pesto

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2011-01-05
  • Spaghetti z pesto

Składniki:

Przygotowanie:

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy serek i mleko, mieszamy i gotujemy do uzyskania odpowiednio gęstej konsystencji.

W międzyczasie gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu.

Do sosu dodajemy pesto, przyprawiamy do smaku maggi- można zastąpić solą, choć z maggi ma wyjątkowo dobry smak i pieprzem.

Dodajemy gorący makaron, posypujemy połową sera.

Resztę sera sypiemy na każdą z porcji.

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Vler, 2013-08-06 12:38:48
    Vler
    0
    maggi i serek topiony do spaghetti i "to" jeszcze w kategorii kuchnia włoska, o niebiosa!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem