Tortilla domowa

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia włoska , dodano: 2011-01-05
  • Tortilla domowa

Składniki:

  • mąka pszenna [50 dag]
  • woda
  • ogórek zielony [0.5 szt.]
  • pomidory [1 szt.]
  • cebula [1 szt.] (mała, pokrojona w piórka)
  • sałata
  • keczup [2 łyżki] (na sos)
  • majonez [2 łyżki] (na sos)
  • sól (duża szczypta)
  • mięso (ugotowane np. z zupy, pokrojone w kostkę)

Przygotowanie:

Z mąki, ciepłej wody i soli zarabiamy ciasto. Wałkujemy cienkie placki i smażymy
na suchej (!) teflonowej patelni
z obydwu stron. Placka smarujemy sosem
powstałym z wymieszania Ketchupu i majonezu, na to kładziemy sałatę, pomidora, ogórka, mięso i cebulę. Zwijamy w rulon.
Można podpiec w piekarniku, super smakuje też na zimno:)
SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką