Tortilla domowa

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia włoska , dodano: 2011-01-05
  • Tortilla domowa

Składniki:

Przygotowanie:

Z mąki, ciepłej wody i soli zarabiamy ciasto. Wałkujemy cienkie placki i smażymy
na suchej (!) teflonowej patelni
z obydwu stron. Placka smarujemy sosem
powstałym z wymieszania Ketchupu i majonezu, na to kładziemy sałatę, pomidora, ogórka, mięso i cebulę. Zwijamy w rulon.
Można podpiec w piekarniku, super smakuje też na zimno:)
SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe