Pieczone ziemniaczki z ziołami

autor: , kategoria: potrawy z grilla , dodano: 2009-12-10
  • Pieczone ziemniaczki z ziołami

Składniki:

Przygotowanie:

Gotujemy ziemniaki, następnie przekładamy do miski i czekamy aż ostygną.
Chłodne ziemniaki kroimy w cienkie plasterki na płaską blachę( najlepiej taką z piekarnika).
Polewamy ziemniaki odrobiną oliwy z oliwek a następnie sypiemy przyprawami( ja preferuje
przyprawę grill z lidla, ale można dodać osobno:sól, paprykę, czosnek sproszkowany).
Ziemniaczki wkładamy do piekarnika i pieczemy do czasu aż zrobią się złociste :ehem:

Do tego można dodać mięso, rybę lub jesc osobno. Można polać ketchupem :ehem:

Są pyszne, dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostają, gdy za dużo się ugotuje.

    Śr. ocena: 4.25 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • chilanes, 2009-12-19 19:31:40
    chilanes
    8
    lepiej nie gotować ziemniaków do samego końca, odcedzić je, gdy będą miękkawe, ale nie do końca ugotowane, łatwiej je będzie kroić i podpiec
  • mk_cafe, 2010-01-11 18:18:33
    mk_cafe
    2
    I oczywiście powinny być w mundurkach! Ja dokładam jeszcze kilka ząbków czosnku i cebulki - aromaty, aromaty, aromaty!
    Przepis niezły, choć można go udoskonalić...
  • Sandra89, 2010-02-17 10:13:47
    Sandra89
    2
    Do grilla rewelacja. Każdy przepis można udoskonalać ale ten jest widocznie idealny dla autora
  • marissima, 2010-06-10 22:24:28
    marissima
    0
    Ja bym takie ugotowane i doprawione ziemniaczki upiekła bezpośrednio na grillu a nie w piekarniku,wtedy one są niebo w gębie!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem