Pijak

autor: , kategoria: ciasta biszkoptowe , dodano: 2011-01-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pijak
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pijak
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pijak
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pijak
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pijak
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pijak

Składniki:

Przygotowanie:

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać szklankę cukru i nadal miksować. Żółtka, proszek do pieczenia i ocet wymieszać razem i dodać do ubitej piany, ubijać. Na koniec wsypać mąkę i delikatnie wymieszać. Piec ok 30-40 min. w temp. 170-180 stopni.

Masa:
2 budynie śmietankowe gotujemy wg przepisu w 3 szklankach mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru. Wystudzić. Wystudzony budyń ucieramy z margaryną i kakao. Dodać kilka pokruszonych biszkoptów, czekoladę pokrojoną w kawałki i rodzynki (dodatki i ich ilość wedle uznania). Na koniec dodać spirytus (również wedle uznania) oraz rozpuszczoną żelatynę.

Masę rozprowadzić na biszkopcie, na masę wyłożyć biszkopty, na wierzch wylać galaretkę.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe