Jogurtowiec na kruszonce

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2011-01-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jogurtowiec na kruszonce
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jogurtowiec na kruszonce
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jogurtowiec na kruszonce
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jogurtowiec na kruszonce

Składniki:

Przygotowanie:

Kruszonka:
3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
kostka masła
5 żółtek
Z podanych składników wyrobić kruszonkę.

Masa:
Wylać do miski jogurty, dodać cukier puder, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, budyń i wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy jogurtowej. Na koniec dodać wiórki kokosowe (ja osobiście wolę bez wiórek) i wymieszać.

Większe pół kruszonki wysypać na dno blachy, na to wylać masę jogurtową a na wierzch posypać resztę kruszonki. Piec ok 60 min. w temp. 160-180 stopni.

Smacznego!

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Komentarze

  • _abigail_, 2011-08-27 15:10:48
    _abigail_
    Mam pytanie, czy ten budyń mamy dodać w postaci proszku czy juz taki przygotowany?
    Komentarz
  • _abigail_, 2011-09-01 20:09:18
    _abigail_
    1
    Bardzo dobre ciasto i proste w przygotowaniu. A masa z jogurtów była przepyszna, ja wybrałam jogurty truskawkowe więc całe ciasto pachniało i smakowało truskawkami
  • tonieani, 2011-09-02 11:36:01
    tonieani
    W jakiej blaszce piec to ciasto? Jakie wymiary?
    Komentarz
  • zofanna, 2011-09-07 15:48:16
    zofanna
    1
    Bardzo łatwe i dobre ciasto!!Dodałam dwa duże jogurty gratka ale na drugi raz dodam trzy ,bo ciasto wyszło mi trochę za cienkie .
  • magdziaa, 2011-09-07 23:19:59
    magdziaa
    Bardzo ciekawy przepis tylko własnie co z tym budyniem i wymiarami blaszki?
    Komentarz
  • zofanna, 2011-09-09 15:43:17
    zofanna
    Piekłam to ciasto w blaszce o wymiarach 25x40 cm ,a budyń oczywiście w proszku
    Komentarz
  • ankaa86, 2012-11-15 11:39:02
    ankaa86
    Przepraszam, że nie odpowiadałam. Długo juz tu nie zaglądałam. Zofanna ma racje, ciasto na dużą blaszk, a budyń w proszku Ciesze sie, że Wam smakuje.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem