Szarlotka SYPANA

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2011-01-11
  • Szarlotka SYPANA

Składniki:

Przygotowanie:

Cukier, mąka, kasza manna i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Podzielić na trzy części. Jabłka obrać, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Średniej wielkości tortownice/brytfankę wysmarować masłem, posypać kaszą manna lub bułką tartą. Rozłożyć na dnie jedną część sypkich składników, na to 1/2 startych jabłek posypanych warstewką cynamonu,potem warstwę sypkiego, znowu jabłka z cynamonem i trzecią część sypkiego. Wierzch szarlotki równomiernie przykryć cienkimi plasterkami lub wiórkami masła, tak żeby nie prześwitywała mąka z kaszą manną. Wstawić do piekarnika na ok. 45 min. i piec do zarumienienia, w mniej więcej 180-200 st.

Życzę smacznego, gwarancja smaku :))

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe