Kolorowe brownies

autor: , kategoria: ciasta ucierane, kuchnia amerykańska , dodano: 2011-01-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowe brownies
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowe brownies

Składniki:

  • masło [160 g]
  • jajka [4 szt.]
  • czekolada gorzka [180 g] (dałam 200 g . Lubię mocno czekoladowe brownies :))
  • cukier [1.25 szklanki]
  • aromat waniliowy do ciast [1 łyżeczka]
  • sól [1 szczypta]
  • mąka [1.5 szklanki]
  • cukierki [1 op.] (Lentilky lub M&M)

Przygotowanie:

Masło i czekoladę roztopić w garnuszku, zdjąć z palnika. Lekko przestudzić.

W misce roztrzepać jajka, wanilię i cukier. Wmieszać mąkę, sól, wsypać do masy jajecznej, zmiksować. Na końcu wmieszać roztopioną czekoladę z masłem.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę. Wysypać na ciasto Lentilky i piec około 25 - 30 minut w temperaturze 180ºC. Sprawdzić patyczkiem. Ciasto jest wilgotne w środku.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 14

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: babka czekoladowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem