Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Naleśniki po amerykańsku

autor: , kategoria: naleśniki, kuchnia amerykańska , dodano: 2011-01-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki po amerykańsku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki po amerykańsku

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć niewielkie naleśniki (10-12cm).

Podawać wg uznania,
ale bardzo smaczne są podane z syropem klonowym,
konfiturą z czarnej porzeczki bądź z smażonymi jabłkami.

Przepis ten dostałam od znajomej Amerykanki dokładnie tak jak podałam w składnikach.
Jednak ciasto wychodzi wtedy bardzo gęste i ja zawsze dodaję jeszcze dodatkowo ok. 100ml mleka.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kapustą pekińską

Komentarze

  • frywolnesmaki, 2011-01-13 21:26:47
    frywolnesmaki
    pycha! lubię też z jogurtem naturalnym i dżemem
    Komentarz
  • sanderkaaka, 2012-02-11 16:11:30
    sanderkaaka
    1
    Super wyszły przepyszne, dziękuję za przepis
  • Siejusia, 2012-02-12 21:10:15
    Siejusia
    MUSZĘ je zrobić. Kiedy zobaczyłam zdjęcie to zrobiłam się głodna Piękne i jestem pewna że przepyszne
    Komentarz
  • lukrecja222, 2012-02-12 23:14:02
    lukrecja222
    A oliwa jest do smażenia, czy dodaje się ją do ciasta? Jeśli tak to ile?
    Komentarz
  • xemtex, 2012-02-14 16:00:21
    xemtex
    1
    Oliwę dodaje się do ciasta, ale troszkę, no i do smażenia też sie przyda ^^
  • Enigma89, 2012-02-15 17:03:59
    Enigma89
    A mi kompletnie nie wyszły. Nie wiem co zrobiłam nie tak.
    Komentarz
  • leokadia bebel, 2012-02-29 17:51:00
    leokadia bebel
    7g to za duzo cynamonu,wyszły mi mocno brązowe, ładnie spuchły podczas smarzenia.
    Komentarz
  • studentkaAM, 2013-02-27 20:05:56
    studentkaAM
    0
    Naleśniczki rewelacyjne! Pzepyszne z dżemem. Ładnie rosną na patelnii. Jedyne co bym zmieniła to ilość proszku do pieczenia. 1, max. 1,5 łyżeczki w zupełności by wystarczyło.
  • Agnieszka987, 2014-01-20 18:20:36
    Agnieszka987
    0
    Naleśniki bardzo przypominały racuchy Całkiem smaczne Nie wyszły mi takie ładne jak na zdjęciu

    Miałam 2 podejscia do tego przepisu- i za 2 razem nie dodałam cynamonu Ilość jak w przepisie, to wg mnie za duzo, nawet jeśli ktoś pokusi się o dodanie go

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem
  • Mniam: 1
    Bezglutenowe muffiny piernikowo-powidłowe