Naleśniki po amerykańsku

autor: , kategoria: naleśniki, kuchnia amerykańska, dodano: 2011-01-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki po amerykańsku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki po amerykańsku

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć niewielkie naleśniki (10-12cm).

Podawać wg uznania,
ale bardzo smaczne są podane z syropem klonowym,
konfiturą z czarnej porzeczki bądź z smażonymi jabłkami.

Przepis ten dostałam od znajomej Amerykanki dokładnie tak jak podałam w składnikach.
Jednak ciasto wychodzi wtedy bardzo gęste i ja zawsze dodaję jeszcze dodatkowo ok. 100ml mleka.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • frywolnesmaki, 2011-01-13 21:26:47
    frywolnesmaki
    pycha! lubię też z jogurtem naturalnym i dżemem
    Komentarz
  • sanderkaaka, 2012-02-11 16:11:30
    sanderkaaka
    1
    Super wyszły przepyszne, dziękuję za przepis
  • Siejusia, 2012-02-12 21:10:15
    Siejusia
    MUSZĘ je zrobić. Kiedy zobaczyłam zdjęcie to zrobiłam się głodna Piękne i jestem pewna że przepyszne
    Komentarz
  • lukrecja222, 2012-02-12 23:14:02
    lukrecja222
    A oliwa jest do smażenia, czy dodaje się ją do ciasta? Jeśli tak to ile?
    Komentarz
  • xemtex, 2012-02-14 16:00:21
    xemtex
    1
    Oliwę dodaje się do ciasta, ale troszkę, no i do smażenia też sie przyda ^^
  • Enigma89, 2012-02-15 17:03:59
    Enigma89
    A mi kompletnie nie wyszły. Nie wiem co zrobiłam nie tak.
    Komentarz
  • leokadia bebel, 2012-02-29 17:51:00
    leokadia bebel
    7g to za duzo cynamonu,wyszły mi mocno brązowe, ładnie spuchły podczas smarzenia.
    Komentarz
  • studentkaAM, 2013-02-27 20:05:56
    studentkaAM
    0
    Naleśniczki rewelacyjne! Pzepyszne z dżemem. Ładnie rosną na patelnii. Jedyne co bym zmieniła to ilość proszku do pieczenia. 1, max. 1,5 łyżeczki w zupełności by wystarczyło.
  • Agnieszka987, 2014-01-20 18:20:36
    Agnieszka987
    0
    Naleśniki bardzo przypominały racuchy Całkiem smaczne Nie wyszły mi takie ładne jak na zdjęciu

    Miałam 2 podejscia do tego przepisu- i za 2 razem nie dodałam cynamonu Ilość jak w przepisie, to wg mnie za duzo, nawet jeśli ktoś pokusi się o dodanie go

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Leczo z parówkami
  • Mniam: 3
    Tarta z otrębami i nektaryną
  • Mniam: 8
    Muffiny z fetą i szpinakiem
  • Mniam: 3
    Zielone naleśniki z szynką

Zamknij