Rosołek rybny

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2011-01-14
  • Rosołek rybny

Składniki:

Przygotowanie:

Z warzyw ugotować bulion, doprawić zielem angielskim, liśćmi laurowymi, przyprawą warzywną.
Kiedy warzywa zmiękną, wyłowić je z bulionu. Do bulionu wrzucić rybę (filet pokrojony w kostkę), gotować ok. 15-20 minut.
Marchew wyjętą z bulionu pokroić w kostkę, dodać do gotującej się zupy. Doprawić pieprzem do smaku.

Zupa jest świetna jako baza pod bardziej treściwe zupy rybne, ale to też pyszny, chudziutki rosołek o wyrazistym smaku! Polecam!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem