Spaghetti z krewetkami

autor: , kategoria: makarony, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2011-01-14
  • Spaghetti  z krewetkami

Składniki:

  • oliwa z oliwek [1 szklanka]
  • cebula
  • czosnek
  • natka pietruszki
  • cukinia [2 szt.]
  • pomidory [1 szt.] (bez skórki)
  • krewetki [30 dag]
  • wino białe wytrawne [1 szklanka] (niekoniecznie wytrawne)

Przygotowanie:

Oliwa z oliwki (dużo oliwki), oraz natka pietruszki i czosnek drobno pokrojony – smażyć na małym ogniu około 3-4 minuty. Dodać cebulę, pokrojoną cukinię oraz pół szklanki białego wina. Wszystko to smażyć około 5-8 minut (nie dopuścić do rozmiękczenia cukini). Dodać pomidory oraz krewetki i jeszcze dodatkowo smażyć około 5 minut. Na końcu posolić i popieprzyć . Ugotować makaron długie wstążki lub makaron spaghetti al. Dente. Połączyć sos z gorącym makaronem oraz posypać parmezanem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: piaskowa babka cytrynowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką