Surówka z kapusty (długoterminowa)

autor: , kategoria: surówki, kuchnia polska , dodano: 2011-01-14
  • Surówka z kapusty (długoterminowa)

Składniki:

  • kapusta biała [2 główki]
  • cebula [2 szt.]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • papryka żółta [1 szt.]
  • natka pietruszki [1 łyżka]
  • olej [0.75 szklanki]
  • cukier [0.75 szklanki]
  • ocet [0.5 szklanki]
  • sól [2 łyżki] (płaskie)
  • musztarda [2 łyżki]

Przygotowanie:

Kapustę, cebulę, paprykę poszatkować, dodać natkę pietruszki.
Zrobić zalewę z oleju (3/4 szklanki), cukru, octu, soli i musztardy, zagotować i zalać warzywa. Mieszać od czasu do czasu. Po 3 godzinach wkładamy do lodówki najlepiej w słoiku. Ot i surówka kiedy tylko nam się jej chce. Może stać w lodówce nawet miesiąc a może i dłużej jeśli tylko coś zostanie ;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z wędzonym kurczakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką