Sałatka z kurczakiem, ryżem i kukurydzą

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia amerykańska , dodano: 2011-01-14
  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i kukurydzą

Składniki:

  • pierś kurczaka
  • kukurydza konserwowa [1 op.] (większe)
  • curry [5 szczypt]
  • bulion drobiowy [1 kostka]
  • ryż [2 op.]
  • majonez [2 łyżki]

Przygotowanie:

Najpierw zacznijmy od przygotowania ryżu. Gotuje się najdłużej a więc w międzyczasie można przyrządzać resztę. 2 torebki ryżu wsadzamy do garnuszka z wodą, dodajemy 1 kostkę bulionu drobiowego i gotujemy przez 20-30 minut. W międzyczasie kroimy kurczaka, podsmażamy go na patelni, dodajemy pieprz i sól. Następnie posypujemy curry i smażymy przez 10-15 minut na średnim ogniu. 2 łyżki majonezu wrzucamy do miseczki, dodajemy zioła do sałatek lub dodatek Knorra "Sałatkę Cezar" i mieszamy. Gdy ugotuje nam się ryż, wyjmujemy go z wody, odcedzamy i wsypujemy do pojemnika lub miski. Dodajemy kurczaka, majonez z ziołami i odcedzoną kukurydzę. Wszystko razem mieszamy. Dodać grzanki z "Sałatki Cezar" jeżeli sałatka podawana jest od razu po posłlku. Podawać na ciepło lub zimno!

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z ryżowym makaronem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem