Zapiekanki z masełkiem czosnkowym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-12-10
  • Zapiekanki z masełkiem czosnkowym

Składniki:

Przygotowanie:

Najpierw przygotowujemy masełko. Masło należy przełożyć do miski, musi być ono miękkie. Do tego wycisnąć ząbek czosnku i posolić. Wszystko razem wymieszać.

Następnie pokroić bagietkę w ukośne plastry i każdy plaster posmarować masełkiem. Wszystko ułożyć na blasze i włożyć do piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 15 minut na termoobiegu.

Pozostałą ilośc masełka można włożyć na folie spożywczą, zawinąć i uformować, rulon, kulę. Następnie włożyć do lodówki. Po schłodzeniu masła otrzymamy je w fajnym kształcie.

Smacznego:)

    Śr. ocena: 3.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • paulina150528, 2010-01-02 20:27:58
    paulina150528
    2
    Osobiście wole bardziej urozmaiconą wersje masełka czosnkowego.Ja bym się pokusiła o dodanie ziół jeszcze.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem