Plasterki cukiniowe.

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2011-01-17
  • Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! Plasterki cukiniowe.
    Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! Plasterki cukiniowe.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Plasterki cukiniowe.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Plasterki cukiniowe.

Składniki:

Przygotowanie:

Cukinie obrać ze skórki (ale nie trzeba) i pokroić na grubsze plasterki.
Panierować kolejno w rozbełtanym jajku z przyprawami, potem w bułce tartej (nawet dwukrotnie).
Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Odsączyć na papierze z tłuszczu.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • gabka9, 2011-04-08 22:40:21
    gabka9
    2
    Jej! Moje ukochane danie z dzieciństwa
    Do tej pory uwielbiam cukinię, ale kotlecików dawno nie robiłam.

    Pychota, polecam!
  • skimos, 2012-03-19 18:05:00
    skimos
    0
    Można pokroić cienko i posypać papryką, wychodzą prawie-chipsy

    Bardzo smaczna przekąska, polecam Zarówno na wieczorny film jak i spokojnie do obiadu!
  • Veteran, 2013-02-09 20:20:03
    Veteran
    0
    Robiłam taką wersję. Smaczne i lekkie. Próbowałaś wersję z miażdżonymi płatkami kukuradzianymi? Są jeszcze lepsze lekko chrupiace
  • kaktus66, 2016-03-29 21:12:05
    kaktus66
    Ku mojemu zdziwieniu odkryłam,że robię podobnie.Cukinia gości u mnie przez całe lato i nie tylko...Tego warzywa dodaję czasami do zup-świetnie zagęszcza zupę,gdy się rozgotuje(kilka kawałków wrzucam do zupy). Zimą dodaję cukinii ze słoika.Robię w lekkiej zalewie kawałki cukinii.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe