Krem pieczarkowy z pulpecikami

autor: , kategoria: zupy kremy, kuchnia polska , dodano: 2011-01-23
  • Krem pieczarkowy z pulpecikami

Składniki:

Przygotowanie:

Kroimy drobno cebulę. Smażymy na masełku. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry. Dodajemy na patelnię.
Gotujemy litr wody z kostkami. Gdy pieczarki się usmażą dodajemy do garnka. Kotujemy ok 10 -15 min.
Zdejmujemy garnek z zupą z ognia i miksujemy wszystko blenderem.
Znów wstawiamy na gaz.
Do zupy dodajemy śmietanę wymieszaną wcześniej ze szklaną wody. Na końcu mąkę mieszamy z 1/2 szklanki wody i dodajemy do kremu.

Ale to jeszcze nie koniec, polecam również dodać pulpeciki.
Mieszamy ze sobą przyprawione wcześniej mięso mielone, jajko i bułkę tartą. Z gotowej masy formujemy małe kulki i smażymy na patelni. Na koniec dodaje do garnka z kremem.

Życzę smacznego.

P.S. Polecam podawać z gorącą bagietką przypieczoną w piekarniku :)

Zdjęcie przykładowe.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • justas111, 2012-07-10 13:20:36
    justas111
    1
    wspaniały prosty przepis! dzisiaj wypróbuję!
    pozdrawiam serdecznie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe