Pasta z zielonego groszku

autor: , kategoria: pasty , dodano: 2011-01-25
  • Pasta z zielonego groszku

Składniki:

  • majonez [3 łyżki]
  • groszek konserwowy [1 op.]
  • żółtko z jajka [7 szt.]
  • zioła prowansalskie [1 łyżeczka]
  • sól [1 szczypta] (do smaku wg uznania)
  • czosnek [1 ząbek] (ilość wg uznania)

Przygotowanie:

Jaja gotujemy i oddzielamy żółtka. Z groszku wylewamy zalewę. Wszystkie składniki wrzucamy do miksera i miksujemy na gładką masę. Gotowe :)

Pasta nadaje się do chleba, do krakersów oraz do faszerowania jajek :)

Jako, że aktualnie karmię piersią małego skazowca, to przepis jest bez białek. Jednak jeśli ktoś może spożywać jaja w całości to może dać całe jajka.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Chusteczki makaronowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem