Ciasto francuskie z pieczarkami

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2011-01-25
  • Ciasto francuskie z pieczarkami

Składniki:

  • ciasto francuskie [1 op.]
  • pieczarki [20 dag]

Przygotowanie:

Rozmrozić ciasto francuskie*. Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki i usmażyć na patelni, ostudzić.
Każdy kawałek ciasta francuskiego (w płatach) rozwałkować, przekroić na pół. Do każdej połówki nałożyć pieczarek, według uznania, i zawinąć w kopertę**.
Gotowe koperty ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C do zarumienienia.
Smacznego! :)


*ciasto francuskie najlepiej rozmrażać w lodówce; w tym celu w dzień poprzedzający gotowanie/pieczenie ciasto należy wyjąc z zamrażalnika i włożyć na kilka(naście) godzin do lodówki

**koperty można posmarować białkiem - istnieje wtedy mniejsze prawdopodobieństwo, że otworzą się podczas pieczenia

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kulinarny express - Ciasto a’la Ferrero Rocher na zimno

Komentarze

  • _stardust, 2012-01-25 12:55:04
    _stardust
    i tyle? a gdzie jakieś przyprawy, chociaż sól i pieprz?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką