Paluszki serowe

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2011-01-25
  • Paluszki serowe

Składniki:

  • ciasto francuskie [1 op.]
  • jajka [1 szt.]
  • ser żółty [10 dag]

Przygotowanie:

Rozmrozić ciasto francuskie*. Zetrzeć ser na tarce.
Każdy kawałek ciasto francuskiego (w płatach) rozwałkować, pokroić w paski szerokości ok. 2 cm. Każdy pasek posmarować białkiem, nałożyć starty ser.
Paski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180-200 stopni C do zarumienienia.


*ciasto francuskie najlepiej rozmrażać w lodówce; w tym celu w dzień poprzedzający gotowanie/pieczenie ciasto należy wyjąc z zamrażalnika i włożyć na kilka(naście) godzin do lodówki

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście naleśnikowym z warzywami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe