Brzoskwinie w cieście francuskim

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2011-01-25
  • Brzoskwinie w cieście francuskim

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozmrozić* i delikatnie rozwałkować.
Brzoskwinie odcedzić z syropu, pokroić w księżyce.
Z ciasta wykroić kwadraty. Na każdy kwadrat nakładać pokrojoną brzoskwinię.
Ciasto zlepić, posmarować białkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni C przez ok. 12 minut.


*ciasto francuskie najlepiej rozmrażać w lodówce; w tym celu w dzień poprzedzający gotowanie/pieczenie ciasto należy wyjąc z zamrażalnika i włożyć na kilka(naście) godzin do lodówki

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem