Brzoskwinie w cieście francuskim

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2011-01-25
  • Brzoskwinie w cieście francuskim

Składniki:

  • ciasto francuskie [1 op.]
  • brzoskwinie [1 op.]
  • jajka [1 szt.]

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozmrozić* i delikatnie rozwałkować.
Brzoskwinie odcedzić z syropu, pokroić w księżyce.
Z ciasta wykroić kwadraty. Na każdy kwadrat nakładać pokrojoną brzoskwinię.
Ciasto zlepić, posmarować białkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni C przez ok. 12 minut.


*ciasto francuskie najlepiej rozmrażać w lodówce; w tym celu w dzień poprzedzający gotowanie/pieczenie ciasto należy wyjąc z zamrażalnika i włożyć na kilka(naście) godzin do lodówki

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką