Jabłka pieczone w całości

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2009-10-28
  • Jabłka pieczone w całości

Składniki:

Przygotowanie:

Jabłka umyć, nie obierać. Wydrążyć gniazda nasienne tak, by nie przebić jabłek na wylot. Nałożyć do środka po łyżeczce konfitury. Jabłka zawinąć w folię aluminiową i wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do 180°C. Podawać samodzielnie lub jako dodatek do mięsa.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 9 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • justtina, 2009-12-15 00:08:22
    justtina
    Pyszne, ale jak ktoś woli na słodko to polecam wybrać kwaśne jabłka i "nafaszerować" je pastą z miodu, brązowego cukru i rodzynek
    Komentarz
  • paulina150528, 2010-01-07 14:11:49
    paulina150528
    2
    Równie dobre jak te z żurawinowym nadzieniem są ze słodkim dżemem truskawkowym. Tylko wtedy jabłko już nie powinno być słodkie. Plus odrobina cynamonu na wierz i rewelacyjny gorący deser
  • Patucha, 2010-02-24 19:10:49
    Patucha
    2
    Super pomysł - wypróbuję w weekend taką wersję nadziewaną dżemikiem - zawsze całe jabłka zapiekałam solo - z krążkami raczej kombinowałam. Zasłużona 5
  • klada, 2010-04-02 18:03:08
    klada
    a jakim sposobem wydrążyc gniazda nasienne?
    Komentarz
  • marryme21, 2010-04-09 17:44:36
    marryme21
    1
    Bardzo lubię z żórawiną,ale spróbuję też z rodzynkami.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe