IL Bicerin-gorący napój z kawy, czekolady i mleka

autor: , kategoria: napoje bezalkoholowe, kuchnia włoska , dodano: 2011-02-03
  • IL Bicerin-gorący napój z kawy, czekolady i mleka

Składniki:

Przygotowanie:

Czekoladę powoli, stale mieszając, rozpuszczamy w rondelku dodając mleko oraz cukier. Musi się ona roztopić i połączyć z pozostałymi składnikami, aż do gładkiej, gęstej konsystencji. Do szklanki nalewamy najpierw warstwę gęstej czekolady, później zaparzoną w ekspresie ciśnieniowym lub kafeterze gorącą kawę w proporcjach mniej więcej 1:1. Czekamy chwilkę, aż warstwy osiądą i na wierzch wlewamy spienione mleko (nie może być odtłuszczone, ponieważ się nie spieni). Napój pijemy warstwa po warstwie. Nie mieszamy napoju łyżeczką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe