Mus czekoladowy z piankami (wg. Nigelli)

autor: , kategoria: kremy i musy , dodano: 2011-02-11
  • Mus czekoladowy z piankami (wg. Nigelli)

Składniki:

Przygotowanie:

Masło, pianki, czekoladę i wodę wrzucić do garnka i rozpuścić na jednolitą masę. Przestudzić. W tym czasie ubić śmietanę na sztywno z wanilią. Masę czekoladową dodawać do śmietany, i mieszać. Nałożyć porcję musu do kieliszków lub innych małych naczyń i posypać startą białą czekoladą.

Mus można jeść od razu po przygotowaniu, ale najlepiej smakuje schłodzony w lodówce (o ile mamy na tyle dużo silnej woli, żeby pozwolić mu tam leżeć przez jakiś czas... ;))

    Śr. ocena: 3.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • ShrinkingViolet, 2014-09-23 14:31:14
    ShrinkingViolet
    Spróbuję zrobić. Szkoda tylko, że nie ma zdjęć.
    Komentarz
  • margitta, 2014-09-25 13:30:14
    margitta
    0
    robiłam go, jest tak słodki, że nikt z towarzystwa nie dał rady zjeść nawet małej porcji raczej propozycja dla żądnych wrażeń

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe