Kasza na słodko

autor: , kategoria: dania z kaszy , dodano: 2011-02-13
  • Kasza na słodko

Składniki:

Przygotowanie:

Do małego garnka nalać wody i doprowadzić do wrzenia. Gdy się ona zagotuje, dodać przepłukaną kaszę, zamieszać i gotować pod przykryciem, aż zmięknie. Ugotowaną kaszę zdjąć z ognia i dodać wszystkie składniki. Ja daję w takiej kolejności: bananowe chipsy, pestki dyni, kokos, orzechy, rodzynki, olej i kakao. Jeżeli wody brakuje, można dolać trochę przegotowanej. Wymieszać i ponownie przykryć (ale już nie gotować) na około 10-15 minut, by wszystko zmiękło.

Ja osobiście nie dodaję ani soli, ani cukru do potrawy, wg mnie składniki - szczególnie chipsy i rodzynki sprawiają, że jest słodka. Każdy może wedle własnego upodobania dodać coś jeszcze od siebie, albo zrezygnować z któregoś z tych składników podanych przeze mnie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem