Sałatka ze szpinakiem i pieczarkami

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2011-02-17
  • Sałatka ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki:

  • pieczarki [250 ]
  • ziarna słonecznika ( 2 garści)
  • oliwa z oliwek
  • szpinak [250 g] (świeży)
  • ocet balsamiczny (ciemny)
  • masło (roślinne)

Przygotowanie:

Umyty szpinak (świeży! nie moze być mrożony) wkładamy do miski.

Kroimy pieczarki w ćwiartki i dusimy na maśle roślinnym.

Pieczarki mieszamy ze szpinakiem i polewamy sosem: Proporcje na sos powinny być skomponowane według uznania, mozna dodać również sos sojowy.

Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni na bardzo małym ogniu, posypujemy nimi sałatkę

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z groszkiem

Komentarze

  • anka_bunio, 2011-03-02 15:14:16
    anka_bunio
    2
    Nie miałam dostępu do świeżego szpinaku, a koniecznie chciałam wypróbować tę sałatkę, więc zjadłam mrożony w liściach. Kompozycja pycha, także bez tłuszczu, bo oliwy ani masła nie dodawałam. Bardzo polecam... duszone pieczareczki... mmm

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką