Sałatka ze szpinakiem i pieczarkami

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2011-02-17
  • Sałatka ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki:

Przygotowanie:

Umyty szpinak (świeży! nie moze być mrożony) wkładamy do miski.

Kroimy pieczarki w ćwiartki i dusimy na maśle roślinnym.

Pieczarki mieszamy ze szpinakiem i polewamy sosem: Proporcje na sos powinny być skomponowane według uznania, mozna dodać również sos sojowy.

Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni na bardzo małym ogniu, posypujemy nimi sałatkę

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • anka_bunio, 2011-03-02 15:14:16
    anka_bunio
    2
    Nie miałam dostępu do świeżego szpinaku, a koniecznie chciałam wypróbować tę sałatkę, więc zjadłam mrożony w liściach. Kompozycja pycha, także bez tłuszczu, bo oliwy ani masła nie dodawałam. Bardzo polecam... duszone pieczareczki... mmm

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe